A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: mysqli::real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:101113 Library:100505

Filename: mysqli/mysqli_driver.php

Line Number: 201

Backtrace:

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 109
Function: DB

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 173
Function: _ci_load_library

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 192
Function: library

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 153
Function: libraries

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 65
Function: initialize

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/core/MY_Controller.php
Line: 17
Function: __construct

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/controllers/Home.php
Line: 7
Function: __construct

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/index.php
Line: 317
Function: require_once

Pileći paprikaš - Bosanska kuhinja® by Vispak
tajnakuhinje

Pileći paprikaš

Jelo koje se najviše priprema u prirodi, u kotliću, ali je svakako neizostavan dio svake bosanske trpeze.

tajnakuhinje

Pileći paprikaš

Jelo koje se najviše priprema u prirodi, u kotliću, ali je svakako neizostavan dio svake bosanske trpeze.

Sastojci:

Pileći odkošteni karabatak: 800g

Maslinovo ulje: ½ šolje

Maslac : 2 kašike

Tajna začin Vispak: 1 kašika

Tajna mješavina za Gulaš Vispak: 1kom

Sol : 1 kašikica

Biber mljeveni Vispak: 1 kašikica

Biber u zrnu Vispak: 1 kašikica

Celer korijen: 100g

Crvena mljevena paprika Vispak: 1 kašika

Luk crveni: 2 glavice

Bijeli luk: 2 češnja

Peršun list: manja vezica

Paradajz pelat: 1 šolja

Brašno: 1 šolja

Paprika: 1 kom

Meso isjeći na kocke, posoliti, pa uvaljati u brašno i pržiti na ulju i maslacu oko 10 minuta da meso porumeni.

Proprženo meso izvaditi na toplo, a u ostatku masnoće propržiti crveni i bijeli luk, mrkvu, dodati malo vode i kuhati 10 minuta. Zatim vratiti meso u  posudu, dodati mljevenu crvenu papriku Vispak, dodati malo vode, dodati Tajna začin i Tajna mješavinu za paprikaš, dodati biber u zrnu i mljeveni biber, na kraju dodati svježu isjeckanu papriku. Krčkati na laganoj vatri oko 40 minuta i poslužiti sa prilogom po želji.