A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: mysqli::real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:101113 Library:100505

Filename: mysqli/mysqli_driver.php

Line Number: 201

Backtrace:

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 109
Function: DB

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 173
Function: _ci_load_library

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 192
Function: library

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 153
Function: libraries

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 65
Function: initialize

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/core/MY_Controller.php
Line: 17
Function: __construct

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/controllers/Home.php
Line: 7
Function: __construct

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/index.php
Line: 317
Function: require_once

Gulaš od piletine - Bosanska kuhinja® by Vispak
tajnakuhinje

Gulaš od piletine

Jednostavan specijalitet koji se rijetko kad može naći u restoranu.

tajnakuhinje

Gulaš od piletine

Jednostavan specijalitet koji se rijetko kad može naći u restoranu.

Sastojci:

Pileći odkošteni karabatak: 800g

Tjestenina: 250g

Maslinovo ulje: ½ šolje

Tajna začin Vispak: 1 kašika

Tajna mješavina za Gulaš Vispak: 1kom

Sol : 1 kašikica

Biber Vispak: 1 kašikica

Celer korijen: 100g

Crvena paprika : 1kom

Luk crveni: 2 glavice

Bijeli luk: 2 češnja

Peršun list: 2 manja vezica

Peršun korijen: 1kom

Paradajz pelat: 1 šolja

Meso isjeći na kocke, posoliti pa pržiti na ulju.

Povrće isjeckati na kockice pa pržiti na ulju, posoliti i pobiberiti pa dodati Tajna začin Vispak, doliti vodu pa kuhati oko 20 minuta.

Kada je povrće gotovo izvaditi ga iz vode pa izblendati sa paradajz pelatom.

Vodu  u kojoj se kuhalo povrće izliti u posudu u kojoj se propržilo meso i kuhati oko 40  minuta.

Izblendano povrće vratiti u posudu sa mesom i zajedno kuhati.

Pred kraj dodati Tajna mješavinu za gulaš Vispak koju prethodno umutimo sa malo vode. Kuhati par minuta i poslužiti sa kuhanom tjesteninom.