A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: mysqli::real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:101113 Library:100505

Filename: mysqli/mysqli_driver.php

Line Number: 201

Backtrace:

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 109
Function: DB

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 173
Function: _ci_load_library

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 192
Function: library

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 153
Function: libraries

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 65
Function: initialize

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/core/MY_Controller.php
Line: 17
Function: __construct

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/controllers/Home.php
Line: 7
Function: __construct

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/index.php
Line: 317
Function: require_once

Bamija sa mesom - Bosanska kuhinja® by Vispak
tajnakuhinje

Bamija sa mesom

Staro bosansko jelo koje se sprema sa prirodnom ili sušenom bamijom i predstavlja specijalitet starih bosanskih porodica.

tajnakuhinje

Bamija sa mesom

Staro bosansko jelo koje se sprema sa prirodnom ili sušenom bamijom i predstavlja specijalitet starih bosanskih porodica.

Sastojci:

Pileće meso: 800g

Suha bamija : 40g

Crveni luk: 100g

Bijeli luk: 2 češnja

Mrkva : 100g

Celer korijen : 100g

Paradajz svježi: 100g

Crvena mljevena paprika Vispak: 1 kašikica

Peršun list: 1 kašika

Tajna začin Vispak: 2 kašike

Sol: 1 kašikica

Bijeli biber: 1 kašikica

Ulje : 1dl

Sitno nasjeckati crveni i bijeli luk pa prodinstati na ulju, dodati sitno sjeckanu mrkvu i celer pa zajedno dinstati, zatim dodati sjeckani paradajz. Na  kraju dodati pileće meso isječeno na komade, posoliti, pobiberiti i dodati Tajna začin i mljevenu crvenu papriku, propržiti sve zajedno pa zaliti vodom.

Suhu bamiju potopiti u vrelu vodu, skinuti sa niza pa dodati u posudu u kojoj se kuha meso. Kuhati na laganoj vatri oko 2 sata.

Pred kraj kuhanja u jelo dodati sjeckani peršunov list i po želji drugo začinsko bilje.