A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: mysqli::real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:101113 Library:100505

Filename: mysqli/mysqli_driver.php

Line Number: 201

Backtrace:

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 109
Function: DB

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 173
Function: _ci_load_library

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 192
Function: library

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 153
Function: libraries

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 65
Function: initialize

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/core/MY_Controller.php
Line: 17
Function: __construct

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/application/controllers/Home.php
Line: 7
Function: __construct

File: /home/brandedb/public_html/bosanskakuhinja/index.php
Line: 317
Function: require_once

Puračka ćaska - Bosanska kuhinja® by Vispak
tajnakuhinje

Puračka ćaska

Znate li šta je i kako se sprema puračka ćaska? Ovo tradicionalno jelo kuha se već godinama u puračićkom kraju. Pripravlja se najčešće u bakrenim loncima i zemljanim posudama.

tajnakuhinje

Puračka ćaska

Znate li šta je i kako se sprema puračka ćaska? Ovo tradicionalno jelo kuha se već godinama u puračićkom kraju. Pripravlja se najčešće u bakrenim loncima i zemljanim posudama.

Sastojci:

Meso juneće: 1,5kg

Crveni luk: 300g

Bijeli luk: 3 češnja

So : 2 kašikice

Lovorov list : 2kom

Tajna začin Vispak: 2 kašike

Biber u zrnu Vispak: 1 kašikica

Mljeveni biber Vispak: 1 kašikica

Slatka mljevena crvena paprika Vispak: 1 kašikica

Crveni i bijeli luk sitno nasjeckati, pa proržiti kratko u šerpi, zatim dodati meso i kratko propržiti, posoliti, pobiberiti, dodati Tajna začin i crvenu papriku. Dodati vodu i kuhati 3 sata.

Kada je jelo gotovo prebaciti ga u zemljanu zdjelu, ćasku i zapeći u rerni na 250 stepeni oko 10 minuta. Poslužiti kao glavno jelo .